Čitanjem do zvijezda

Čitanjem do zvijezda je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a namijenjeno je učenicima predmetne nastave. Natjecanje se sastoji od dva dijela: kviza znanja u kojemu učenici odgovaraju na pitanja iz odabranih knjiga i prezentacije plakata na zadanu temu. Natjecanje ima tri razine – školsku, županijsku i državnu.

Naša se škola ove godine prvi put prijavila na natjecanje u kojem će sudjelovati stotinjak škola iz cijele Hrvatske. Nažalost (a možda i ne ), mi smo jedina škola iz Osječko-baranjske županije.
Na školskoj razini 24. studenog 2014. sudjelovalo je šest učenika: Tanja Brković, Viktoria Kryk, Nataša Dimšić i Leonardo Rakonca iz šestoga razreda te Danijela Dimšić i Marija Brkan iz sedmoga razreda. Najbolji rezultat ostvarile su Tanja, Danijela i Viktoria pa će one predstavljati Školu, ali i Županiju na državnom natjecanju koje će se 24. travnja 2015. održati u Čakovcu. Županijsko natjecanje provedeno je 10. veljače 2015. u našoj školi
Tekst i foto: Vesna Karalić Kladarić

 

 

 

Comments are closed.