Dan kravate

Učenici i djelatnici naše škole trude se iz godine u godinu obilježiti važne datume i događaje naše svakodnevnice pa je tako i ove školske godine 18. listopada, Dan kravate, zauzeo svoje mjesto u školskom kurikulumu. Na taj dan, a tako je bilo i danas, učenici i učitelji u školu dolaze „ukrašeni kravatama“.

Prošle smo školske godine učenicima putem panoa ispričali priču o značenju i karakteristikama kravate, a ove smo godine prepustili kravatama da ispričaju svoju priču.

Naime, knjižničarka i pedagoginja su u suradnji s učenicima i učiteljima prikupile kravate i njihove priče te ih predstavile u obliku mini izložbe pod nazivom „Kravate pričaju priču“. Tako su se jedne kravate pohvalile svojim jedinstvenim izgledom, druge bojom, a treće godinama.

Učiteljice razredne nastave pokazale su se kao izvrsni motivatori svojih učenika, a učenici su bili poticaj roditeljima da i ove godine zajedničkim trudom izrade kravate koje su prava mala remek djela. Stoga smo učenicima i učiteljicama razredne nastave uručili simbolične pohvalnice kao zahvalu za trud i doprinos u obilježavanju Dana kravate, a roditeljima veliko hvala!

Da biste i vi mogli uživati u ljepoti ručno izrađenih kravata, podijelit ćemo s vama nekoliko fotografija.

Mateja Raković, pedagoginja

Comments are closed.