Međunarodni dan dječjih prava

20. studenoga obilježava se Međunarodni dan dječjih prava i rođendan Un-ove Konvencije o pravima djece. Tim su povodom u našoj školi provedene dvije pedagoške radionice.

Radionice su odradili učenici 1. razreda u Trnavi i učenici 1. i 2. razreda područnog odjela Kondrić .U sklopu pedagoških radionica pričali smo o dječjim pravima te se posebno bavili pravom na pristup školovanju i pravom na igru.

Pričajući o pravu na pristup obrazovanju upoznali smo se sa životom djece u Africi te im je pedagoginja kao koordinatorica projekta „Škole za Afriku” pokazala na koji način i mi pomažemo djeci u Africi da ostvare svoja prava.

Na kraju radionica posebno smo se pozabavili pravom na igru – igrajući društvene igre.

Učenici matične škole likovno su se izrazili na temu „Moja škola i ja”, a navedeni radovi krase školski pano kako bi se svi učenici i djelatnici podsjetili na važnost dječjih prava.

Učenici i djelatnici naše škole sudjelovali su i u akciji prikupljanja plišanih igračaka za djecu KBC Rebro Zagreb pod nazivom „Igračkom do dječjeg osmijeha“. Ukupno je u akciji koju je u Đakovu pokrenuo Radio Tranzistor prikupljeno 2.671 igračka, od toga 2.021 plišanac. Vjerujemo da će ova akcija izmamiti osmijehe djece diljem naše domovine.

Pedagoginja Ivana Kaluđer

Comments are closed.