Međunarodni projekt razmjene straničnika

I ove godine, Međunarodna udruga školskih knjižničara povodom Mjeseca školskih knjižnica organizirala je međunarodni projekt razmjene straničnika između školskih knjižnica i njihovih korisnika iz cijeloga svijeta. Naša Škola u ovom projektu sudjeluje treću godinu za redom, a škola partner nam je škola iz Melbournea, Australija.

Umjesto klasičnih, ove godine odlučili smo izraditi pomalo neobične straničnike. Kako nam cilj nije bio samo izraditi straničnike, već i poučiti učenike nečem dugotrajnijem, uvježbavali su vještinu šivanja. S obzirom da su iz prirode učili zanimanja, ponovili su kako se zove zanimanje koje se time bavi. Unatoč početnoj nesigurnosti, svi su uspjeli zašiti gumb, ali su se složili da biti krojačica nije nimalo lako  kako se na prvu možda čini. Straničnici su izrađeni od tkanine, gumba i gumice,a potom su ukrašeni po želji učenika.

Nakon izrade straničnika razgovarali smo o Australiji, pokazali na globusu gdje se ona nalazi te se počastili kolačićima s motivima Australije, kako bi što lakše upamtili njena obilježja. Smijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo. S veseljem očekujemo straničnike iz daleke Australije koje ćemo izložiti na prigodnoj izložbi čim nam pristignu.

K. Tidlačka

Comments are closed.