Obilježavanje Dana ružičastih majica

Posljednje srijede u veljači naša škola već tradicionalno sudjeluje u obilježavanju Dana ružičastih majica. Taj je dan u Hrvatskoj proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Ideja o obilježavanju Dana ružičastih majica nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Tako su ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale prepoznatljiv simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

U želji da učenike informiramo o ideji i značenju Dana ružičastih majica izradili smo plakat na tu temu i stavili ga na vidljivo mjesto u školi. Budući da kod naših učenika svakodnevno nastojimo razvijati empatiju i poštivanje različitosti odlučili smo to učiniti i danas, 27. veljače. Organizirali smo se, obukli ružičaste majice, kako učenici tako i djelatnici Škole, te na taj način pokazali svoju hrabrost i spremnost na borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Ovaj poseban dan obilježili smo i zajedničkom fotografijom.

Autorica: Mateja Raković, pedagoginja

Comments are closed.