STEM-ovce posjetio predstavnik partnera iz Norveške

Ostvarena suradnja s partnerom iz Norveške jedan je od pokazatelja prema kojima će se ocjenjivati uspješnost projekta „STEM – moje obrazovanje“. Upravo u sklopu ovog projekta suradnja s partnerom Apenhet AS-om iz Osla u Norveškoj, prethodnog tjedna podignuta je na novu razinu, jer prema planu projekta – u Hrvatsku je doputovao predstavnik norveškog partnera.

Thibault Rabussier dolazi iz Francuske, ali radi za Apenhet AS kao projektni menadžer zadužen za provođenje njihovih aktivnosti u projektu „STEM – moje obrazovanje“.

U posjetu partnerskim školama proveo je ukupno pet dana; prvog dana posjeta održan je plenarni sastanak u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Semeljcima, gdje su članovi projektnog tima triju škola iz Hrvatske upoznati s ulogom norveškog partnera.

Tijekom sljedeća tri dana, Thibault je redom obilazio škole u Trnavi, Đakovačkim Selcima i Semeljcima te je u svakoj upoznat s dosadašnjim tijekom projekta.

Naime, Apenhet AS obvezao se izraditi online platformu za razvoj i dijeljenje interaktivnih materijala, što je širok pojam te ga se kroz sudjelovanje na okruglim stolovima i „brainstorming session-e“, pokušalo približiti članovima svakog projektnog tima. U svakoj školi nastavnici su imali priliku predstaviti kako izgleda „njihova“ platforma i koje probleme rješava. Također, identificirani su problemi zajednički trima školama iz Đakovštine na koje se može utjecati kroz ovaj projekt.

Konačan smjer i izgled buduće platforme još nisu definirani, jer morat će se nadograditi na zajedničke temelje drugih dvaju projekata u kojima u Hrvatskoj sudjeluje Apenhet AS.

U međuvremenu, sada je zadatak na norveškim partnerima da se pripreme za posjet svojih hrvatskih kolega, koji na kraju kolovoza putuju za Norvešku.

Comments are closed.