Održana druga edukacija o darovitim učenicima

Projekt „STEM – moje obrazovanje“ ide dalje, a s njim i aktivnosti u kojima se poboljšavaju vještine učitelja u podučavanju STEM-a, ali i u drugim područjima. Jedna od tema o kojima većina učitelja želi znati više jest rad s darovitim učenicima.

Druga po redu edukacija iz ciklusa radionica o darovitim učenicima, održana je 17. siječnja u OŠ J. Kozarca, Semeljci, a konkretna tema bila je „Organizacija rada s darovitim učenicima“.

Koji su pravilni načini rada s darovitima?

Kako potencijalna darovitost često nije i ostvarena darovitost?

Zašto njima nije dovoljno dati samo više znanja?

Zašto je česta pojava da daroviti učenici imaju probleme u ponašanju? Neke odgovore moglo se doznati na edukaciji koju je održana magistra psihologije iz Udruge „Klikeraj“, koja se posebice bavi radom s darovitim učenicima. Edukacija je predstavljala nastavak provođenja projektne „Aktivnosti razvoja sposobnosti učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u STEM podučavanju“, kao dio projekta „STEM – moje obrazovanje“ koji je finaciran u 100-postotnom iznosu sredstvima Kraljevine Norveške, a u sklopu financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog finacijskog mehanizma.

Comments are closed.